A FLOW-TRONIC mérőműszer család

FLOW-TRONIC 1989 óta fejleszt, gyárt és kínál áramlásmérő eszközöket a víz- és szennyvízipar számára. Áramlástani szakembereik több mint 25 éve gyártanak és üzemeltetnek mérőberendezéseket. A vállalat folyamatosan fejleszt új, magas minőségű termékeket és megoldásokat a legújabb technológiák felhasználásával.

A FLOW-TRONIC műszercsalád bárhova beépíthető, szélsőséges ipari környezetbe, szennyvízkezelési műtárgyakhoz és bármilyen szennyvízmennyiség-méréshez, természetes folyókhoz és áramlásokhoz. Korrekt, pontos megoldást ajánlunk az összes aktuális szennyvíz áramlásméréshez.

RAVEN-EYE: A forradalmi áramlásmérő!

A Raven-Eye (Hollószem) egy új, érintkezés nélküli, RADARos terület/sebesség-mérő, amely nyíltcsatornás felhasználásra készült a Flow-Tronictól. A legkorszerűbb érintkezés-nélküli technológiák kombinációja, ami a mérést a vízfelszín fölött végzi, és   az eredményeket könnyen elérhetővé teszi SCADA vagy más telemetria kezelő rendszereknek.

Radaros terület/sebesség-érzékelők már hosszú évek óta használatban vannak, akkor miért is forradalmi a  Raven-Eye? A legújabb formatervezés, fejlesztések és gyártási módszerek tették lehetövé a Flow-Tronic számára egy ilyen magas minőségű, újgenerációs radarérzékelő előállítását, olyan áron, amitől ez lesz az elsőszámú választás  nyíltcsatornák és szennyvizek mérésére. Azonban a megfizethetőség nem az egyetlen előnye.

 • Pontos áramlásmérő
 • Költséghatékony
 • Hordozható és állandóra telepíthető elektronika is elérhető
 • Érintkezés-nélküli: a szenzor a vízfelszín felett
 • Könnyen telepíthető
 • Erős IP68 (PU) borítás 
 • Teljesen zárt érzékelő: nincs kapocs vagy csavar
 • Sebességeloszlás- elemzés és öntanuló technológia az átlagsebesség meghatározására
 • Csatornákhoz 100 mm-től felfele
 • Könnyű felhasználás SCADA, PLC vagy más telemetria rendszerekkel
 • Közvetlen RS485 felület elérhető ( nem kell monitor vagy más converter)
 • Egy db 4-20 mA-es konfigurálható kimenet
 • Tökéletes megoldás nehéz áramlási feltételekhez, mint: magas szilárdanyagtartalom, magas hőmérséklet, sekély-, maró folyadékok, nagy sebességek és nagy átmérők.
 • Karbantartást nem igényel
 • Öndiagnosztikáló rendszer

FLOW-SONIC Ultrasonic TT Meter

A Flow-sonic ultrasonic áramlásmérőt a legtöbb teltszelvényű csőnél lehet használni 50 - 3000 milliméter átmérő között.
FLOW-SONIC a legújabb ultrahangos mérési eljárást használja a leghatékonyabb formában digitális jellé feldolgozva ( D.S.P.). A technológia, amelyik a rendszer teljesítményét maximalizálja a felhasználónak jelentős előnyöket ad. A FLOW-SONIC kiemelkedő pontossággal dolgozik a legszélsőségesebb mérési feltételek között is.

A rendszer egy vezérlő egységet és legalább két szondát tartalmaz. A mérőrendszer felhasználás előnyei:
 • Egyszerű a külső szondák elhelyezése a csövön
 • Könnyű és gyors az összeszerelés,
 • Felhasználó barát működés,
 • Az Esc nyomógombbal az ultrahangos visszhang ellenőrizhető (Visszhang ellenőrzés)
 • Automatikus nullpontállítás "levegő buborék" kijelzés esetén
 • A jelfeldolgozó Ip 67 -es védettségű,
 • Nagyon kis súlyú: kevesebb mint  1 kg
 • Az áramellátás: 10-36 VDC / 100-250 Vac
 • Nagy pontosság és érzékenység: 0.001 m/sec -tól … 99 m/sec-ig
 • Az érzékelő -100°C és +200°C cső hőmérsékletek között működik

SEWER-MAG:

Gravitációs szennyvízkibocsátásra ez egy olyan indukciós mérőrendszer, mellyel igen pontosan mérni tudjuk az átáramló mennyiséget. Meglévő aknába vagy szabad csőkifolyáshoz is telepíthető. Egy általánosan ismert elektromágneses mérőt alkalmazunk a szennyvízmennyiség-mérésére. Az indukciós mérő a már ismert módon méri az átáramló mennyiséget. Az elektromágneses mérőnek a kiáramlás felöli oldalán egy könyökidommal tudjuk elérni azt, hogy a kiáramló szennyvíz szintje annyira megemelkedjen, hogy állandó teltszelvényt tudjon biztosítani a  mérőműszernek. Az eszköz csőberögzítése felfújható gumiballonal történik, így az gyors és költséghatékony. 

BELUGA

FLOW-TRONIC 1989 óta fejleszt, gyárt és kínál áramlásmérő eszközöket a víz- és szennyvízipar számára. Áramlástani szakembereik több mint 25 éve gyártanak és üzemeltetnek mérőberendezéseket. A vállalat folyamatosan fejleszt új, magas minőségű termékeket és megoldásokat a legújabb technológiák felhasználásával.

A FLOW-TRONIC műszercsalád bárhova beépíthető, szélsőséges ipari környezetbe, szennyvízkezelési műtárgyakhoz és bármilyen szennyvízmennyiség-méréshez, természetes folyókhoz és áramlásokhoz. Korrekt, pontos megoldást ajánlunk az összes aktuális szennyvíz áramlásméréshez.

FLO-PIPE 180,181

Teltszelvényű 1” inches sebességmérő Tiszta vízhez!

 A FLO-PIPE 180 egypontú elektromágneses áramlásérzékelőt úgy tervezték, hogy az elméleti vagy mért átlagsebességi ponton dolgozzon. Ez a Modell csak nyomásmentesített csőre illeszthető. De a FLO-PIPE 181 már nyomás alatt is telepíthető. A FP180 és FP181 csak tiszta víznél használható, ami nem tartalmaz olyan lebegő anyagot, ami az érzékelőre akadhatna.

A ház anyaga SS304 ( SS316 rendelhető), a szigetelés anyaga PTFE. Az elektróda anyaga SS316 (egyéb rendelhető). Az érzékelőt lehet rendelni külön az elektronikától vagy kompakt változatban is. Az elektronika lehet hagyományos megtáplálású ML210, vagy a lithium elemes ML250 változat 5 vagy 10 éves élettartammal.

AVI-MAG

Az AVI-MAG elektromágneses áramlásmérő, az egyetlen nyomás alatt, megfúróbilinccsel  csatlakoztatható eszköz, ami a  teljes áramlási képet figyelembe veszi. Az összetetten elhelyezett elektródák teszik lehetővé a cső teljes keresztmetszetén mérhető áramlásokból, a teljes térfogatáramlás meghatározását. Az AVI-MAG érzékelők pontos megtervezésének köszönhető, hogy változatos áramlási helyzeteket  is, mint örvénylés vagy turbulens viszonyok, képes ellensúlyozni.

Az AVI-MAG megfúró-bilincses rendszere teszi lehetővé a rendszerleállás nélküli, csőbontást és  víztelenítést nem igénylő telepítést, segítve a zavartalan szervizelést is.  Telepítési költségek jelentősen csökkennek, mert nincs szükség drága felszerelésekre és emberi munkaerőre. Az AVI-MAG az ipari felhasználás leggazdaságosabb mérőeszköz megoldása közepes és nagy méretekre, drasztikusan csökkentve a telepítés költségeit. Az AVI-MAG könnyen illeszthető szűk, korlátozott helyekre. Nyomás alatt is könnyen eltávolítható   ellenőrzésre, vizsgálatra, kalibrálásra vagy tisztításra. Felújított csöveknél különösen költséghatékony megoldás lehet.

Az AVI-MAG 100 mm-től egészen 2500 mm csőátmérőig használható.

Minden mérési feladathoz megkeressük a megfelelő mérési eljárást
Csövektől a folyókig
Tervezés, kivitelezés és kalibrálás
 
Ha áramlásmérés?
A megoldás a Hydroprojekt'99 Kft!